Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2015 16:11 - СТУДЕНТ ТВЪРДИ, ЧЕ Е ДОКАЗАЛ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА
Автор: adassa Категория: Новини   
Прочетен: 4765 Коментари: 3 Гласове:
42


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 22-годишният студент от Уралския държавен университет Юрий Берланд твърди, че математически е доказал посмъртния живот.

Младият човек е извел формула и сега се готви да я представи пред научната общественост.

За откритието си Берланд разказва във видео, публикувано в мрежата. Той пояснява, че пълната версия на формулата ще бъде публикувана в научна статия, но показва как изглежда тя в общи линии.

„Един ден, докато разглеждах такава математическа функция като граница, се замислих: след смъртта не би трябвало да има нищо. Но не може да бъде и съвсем нищо. И резултат на моите размишления стана формула, която, както смятам, доказва, че животът след смъртта съществува.

Освен това тази формула доказва, че тя зависи преди всичко от нас самите. Пълната версия на формулата ще бъде публикувана в статия, но в общи линии тя изглежда така:

L = f (t),

където t е времето, L е животът, изразен във вид на информация.

Разгледал съм живота и смъртта като функция от време. Тогава смъртта ще бъде граница на тази функция при време t, стремящо се към плюс безкрайност

D = Lim f(t),

където D е информацията за смъртта и последващите събития.

Ние знаем, че при разкриване тя дава неопределеност – безкрайност върху безкрайност. За това е необходимо да си представим отношението на две изражения. Ако разглеждаме живота като поток информация за това, което правим, което мислим, това ще бъде отношението на сумата за целия период от живота към данните за текущия момент.

Решението на тази граница се явява константа. По такъв начин еднозначно правим извод за това, че животът след смъртта съществува. А тъй като формулата изключително се състои от това, което виждаме и какво мислим, тя зависи преди всичко от самите нас.

За да съберем цялата картина на света, разбира се, трябва да разберем още много неща, да се изгладят много противоречия. Но вече можем да действаме, изхождайки от надеждни данни. Може да вярвате или да не вярвате, да ме обичате или да ме ненавиждате, да смятате това за мит или реалност, но две и две винаги ще прави четири“, казва Берланд.

Сега студентът иска да публикува статията в чуждо научно списание, за което е предприел кампания по набиране на средства.

Берланд е номиниран за младежка Нобелова награда. Връчването ще се състои в хода на шестия Евразийски икономически форум на младежта, който ще се проведе в Екатеринбург през пролетта на 2015 година.

инфо: megavselena.com





Гласувай:
43



1. kunkata - Aми то и нулата е константа.
30.04.2015 16:41
Aми то и нулата е константа.
цитирай
2. chetohche - Ако мислите, че компютърът пред вас ...
30.04.2015 17:37
Ако мислите, че компютърът пред вас е изграден от материя и че всичко се дължи на някаква причина, тоест вярвате в причина-следствие, то вие сте материалисти - по философията материализъм - Лукреций, Маркс... Матиматиката, химията, физиката, криминалистиката, и изобщо науката е философията материализъм. Ако не сте материалисти, в този смисъл, а не консумеристи - които някои ги наричат материалисти. ТА, АКО НЕ СТЕ МАТЕРИАЛИСТИ, ЗНАЧИ СТЕ ИДЕАЛИСТИ, И РЕЛАТИВИСТИ, ТОЕСТ ВЯРВАТЕ В НЕЩА КОИТО НАУКАТА НЯМА КАК ДА ОБЯСНИ - ЗАЩОТО ВЯРВАТЕ ЧЕ ИСТИНА НЕ СЪЩЕСТВУВА, ЧЕ ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ВЯРА. Консерваторите и дясното, са релативисти. Според релативизма истината и моралът са относителни и трябва да се разглеждат само от гледна точка на историческия контекст и преобладаващите принципи и норми. Епистемологичен релативизъм - отричане на абсолютните стандарти за преценяване на истината. Консерватизмът - дясното, казва - че богатият е богат по воля на Бог, или Боговете, а робът е роб по волята на Бог, или Боговете. Не, че не е така, че Бог определя нишката на живота, но има и обективни причини. Консерватизмът и релативизмът отричат обективните причини, като признават само обективните обстоятелства.
цитирай
3. gmihov - Живота и смъртта!
01.05.2015 17:05
Те са единство, вечно, неделимо. Две страни на една и съща същност с различно състояние и проявление в битието /живота/, и небитието/смъртта/.Промяната на проявлението на вечната същност от битие в битие ,не променя същността и вечните и ненарушими природни закони, но които е подчинена , при всяко свое проявление, както в битието, така и в небитието.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031