Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2015 22:49 - Духът на Тодор Живков кръжи над Правец
Автор: adassa Категория: Новини   
Прочетен: 3969 Коментари: 0 Гласове:
41


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 От няколко месеца бяла сянка лети над езерото до Правец. В нея се очертава образът на самия Живков, твърдят не на шега местните. Млади и стари са убедени, че именно духът на именития им съгражданин броди по тъмни и светло по родните си места.

Първоначално в Правец се подигравали на приказките за бялата сянка на Тато. За нея разказало момче от предучилищна група, което твърдяло, че видяло как сянката се върти около паметника на Живков, сякаш си играе с него. родителите решили, че детето си измисля под влияние на анимационните филми, които гледало.
Но в един следобед майката се убедила, че момчето не си измисля. Тя видяла голяма колкото кухненска маса голяма сянка от дясната страна на паметника на Живков. Сянката имала очертанията на лице на мъж, който се усмихвал и махал с ръка като за поздрав. Жената не повярвала на очите си, но се стреснала. Тялото и започнало да изстива от вцепенение докато синът и повтарял "Мамо, мамо, ето го, той е". Жената побързала да отмине, дърпайки силно детето си за ръка, докато то почти се разплакало и не искало да се отдалечават от паметника със сянката.
"И други хора са го виждали. Твърдят, че се появява обикновено в събота преди обед. Лично аз не съм го мярвал" твърди правчанинът Иван Денков пред "Всеки ден".
"Тато много си обичаше родното място, а и страната. На оня свят сигурно му е мъчно, като гледа как се мъчи народът, а и колко западна Правец", казва 83-годишния дядо Кольо.
В Правец обаче разказите за бялата сянка с образа на Тодор Живков не се ограничават само с паметника на бившия първи. Работещи в заведенията около езерото при входа на градчето потвърждават, че след като клиентите си отидат късно през нощта или на зазоряване, чуват странно почукване, което идва от близките дървета. Тези, които се престрашат да погледнат навън, виждат едно и също - бялата сянка с черти на Живков елегантно се поклаща и отлита над езерото. А оттам сякаш се изпарява неизвестно къде.


image



Гласувай:
42



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930