Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2014 07:32 - ДНЕШНОТО ЧОВЕЧЕСТВО Е „СПЯЩО“
Автор: adassa Категория: Забавление   
Прочетен: 1885 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Знам, че мнозина биха се подразнили от това заглавие. Откъде накъде човечеството ще бъде наречено „спящо“?! Съвременният човек е умен, полага много труд и усилия за своето образование, за своята професионална и социална реализация, служи си с високи технологии, а науката гордо крачи напред и ежедневно отбелязва своите нови открития и постижения в полза на човечеството и опазване на планетата ни.
Това наистина е така и ако си позволявам да говоря за „спящо“ човечество, то е, защото този израз е употребяван и подчертаван многократно от съвременните Висши Духовни Учители, ръководещи развитието ни. Днешното човечество е „спящо“, защото въпреки неоспоримите постижения и придобивки на своя интелект е забравило, че той, човекът, преди всичко е духовно същество.

Пресятата източна мъдрост ни учи, че правилната еволюция на човечеството се извършва, когато дух и интелект се развиват успоредно. Това почти всеки средно осведомен индивид е чул отнякъде и е съгласен, че е така. Ала вярно е само, че в настоящето индивидът неимоверно е развил своя интелект, но духовно е много слаб. По-голямата част от съвременниците ни не само са забравили, но и отказват да допуснат или повярват, че имат духовен произход и че цялото им устройство на хора не е само физическото тяло, което виждат сетивата им, а е много сложно изградено цялостно духовно устройство, още по-сложно свързано с Духовния Свят, от който те като човеци са слезли през инволюционния процес.
Човекът днес не знае има ли Бог, няма ли… и все пак в глъбините на своята душа вярва, че Го има или поне съществува някаква сила над него. Човекът е чувал „нещо“, че има Духовни Йерархии, но не ги познава и съвсем не знае, че те са участвали (и все още участват) активно още от Сатурновия период на нашата Слънчева система в изграждането и развитието му, докато той стане това, което е днес като личност.

Почти всеки съвременник е информиран, че Земята не е мъртво тяло, а живо и постоянно обменящо и развиващо се, но не знае за нейните превъплъщения, минали – преди да бъде наречена Земя, и бъдещи, които ще следват под други наименования. Дори не подозира, че той, човекът, e взел участие в това развитие от самото начало и така ще бъде до самия край… АКО ОБАЧЕ ОСЪЗНАЕ КАКВО ОЗНАЧАВА ДА СИ ЧОВЕК И КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ НА ЕВОЛЮЦИЯТА МУ. Защото никой не може да бъде истинска личност без познанието за собствения си произход, духовното си устройство и връзка с Духовните Йерархии и Духовния Свят. В това се състои понятието СЕБЕПОЗНАНИЕ, което днес се употребява с едно повърхностно разбиране. СЕБЕПОЗНАНИЕТО Е ДЪЛГ НА ВСЕКИ ИСТИНСКИ ЧОВЕК.

Ето защо в настоящия момент на човека му е необходимо повече от всичко друго духовно образование. Духовното образование сега, повече от когато и да било в човешката история, е НАПЪЛНО ОТВОРЕНО ЗА ВСЕКИ, КОЙТО ГО ТЪРСИ. Всички тайни езотерични учения от миналото днес са напълно достъпни за всеки. Без личен стремеж за добиване на духовно образование обаче, без отваряне на сърцето за ИСТИНАТА и впрягане на интелекта в съзнателно усилие да овладее познания, за които са необходими постоянство, много труд, търпение, саможертва, истинско доверие и благоговение към Духовните Учители, дали ни тези учения – никой не би постигнал нищо истинско.
Нужни са огромни усилия, и то от много посветени хора, за да се разтърси „спящото“ човечество и в крайна сметка да проумее, че е наложително да се събуди.
Лиана Антонова
"Всичко е поправимо само докато живеем"




Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930