Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2015 18:32 - НОБЕЛОВИ ЛАУРЕАТИ, КОИТО СА СМЯТАЛИ, ЧЕ НАШАТА РЕАЛНОСТ НЕ Е РЕАЛНА (ВИДЕО)
Автор: adassa Категория: Други   
Прочетен: 2305 Коментари: 1 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Някои от най-великите учени, които някога са живели на Земята, са стигнали до извода, че ние живеем във виртуална реалност, обусловена от нашите наблюдения.

Юджийн Уигнър

“Трябва да се отбележи, че независимо от това, по какви пътища в бъдеще ще се развиват нашите концепции, най-най-сериозните изследвания на външния свят водят до научното заключение, че съдържанието на съзнанието е крайната универсална реалност.”

Ервин Шрьодингер

“Съзнанието не може да се измерва в реално изражение. За съзнание това е абсолютно фундаментално заключение. То не може да се обясни от гледна точка на нещо друго.”

“Това, което виждаме под формата на материални тела и сили- не е нещо друго, а форми и вариации в структурата на пространството”

“Платон е първият, който разглежда идеята за вечно съществуване и е подчертавал това, – противно на доводите – твърдейки, че реалността е повече [реалистична] от реалния ни физически опит …”

Алберт Айнщайн

“Ако ние мислим за поле, което може да бъде отстранено, тогава няма и “пространство “, което да остане, тъй като пространството няма самостоятелно съществуване.”

“Времето няма самостоятелно съществуване отделно от порядъка на събитията, чрез които го измерваме.”

“Времето е само точен ред на събитията: това е моят извод.”

“Ясно е, че физическо пространство няма, в крайна сметка, всичко, представено в природата или независимо от човешкото съзнание. Това е функция на нашата концептуална схема [ съзнанието].”

“Реалността е само илюзия, макар че е много стабилна.”

Към края на живота си:

“Ние трябва да намерим начин да избегнем континуума (пространството заедно с времето) като цяло. Но аз нямам и най-малка представа кои от елементарните понятия могат да се използват в такава теория.”

Макс Планк

“Науката не може да реши последната тайна на природата, защото, в крайна сметка, ние сме част от мистерията, която се опитваме да решим.”

Нилс Бор

“Всичко, което наричаме реално се състои от неща, които не могат да се разглеждат като истински.”

“Ако квантовата механика не ви е шокирала силно, значи още не сте я разбрали.”



http://bg.checkonline4you.com/nobelovi-laureati-koito-sa-smyatali-che-nashata-realnost-ne-e-realna-video/ 



Гласувай:
31



1. balar - това
26.05.2015 20:43
го пише във ведите. Сънят на вишну спящ сред вечността. когато спи има вселена като се събуди няма...и така. Или дишането на медитиращият сред нищото шива. вдишва няма вселена, издишва има вселена. но учените необичат митовете :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930